Sökmotoroptimering viktigt för företag

Vi är specialister på att optimera hemsidor för att de ska kunna synas bättre i sökmotorerna. Vi arbetar med strategi och utveckling men även operativt med webbteknik direkt på hemsidan.

Sökmotoroptimering är en extremt viktig bit av en hemsidas funktion och försäljningsframgång. Vi styr rätt besökare och rätt köpare till din hemsida när de söker produkter eller tjänster på nätet. Att öka sin organiska trafik är ett mycket enkelt och kostnadseffektivt sätt att öka försäljningen. 

Vi arbetar med Sökmotoroptimering i tre steg:

  1. Vi gör en SEO Audit. Hälsokontroll för att hitta fel som påverkar ranking negativt.
  2. SEO Optimering och Reparation. Vi reparerar och arbetar med hemsidan för att ta bort de fel som påverkar rankingen negativt.
  3. Vi arbetar långsiktigt med att förbättra och behålla ranking med Aktiv SEO.

Sökmotoroptimering kallas olika sätt att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar på sökmotorer.

Då sökmotorernas rangordning av webbplatser sker automatiskt har det skapats olika sätt att utforma/koda webbplatsen för att få en högre ranking, med mer framträdande plats.

Sökmotorerna strävar efter att belöna saker som är till nytta för besökaren, som relevant information, unikt material, användarvänlighet och rätt utformning/kod. Sökmotoroptimering handlar om att fokusera på dessa egenskaper.


1. SEO Audit – En fullständig analys av din webbplats

Hur presterar din webbplats? Vi tittar under huven.

Vi tar reda på exakt vad som stoppar din webbplats från att ranka på Google.

Med vår SEO Audit genomsöker vi alla sidor på webbplatsen. Ni får sedan en rapport med visualiserade diagram, flaggning av alla SEO-problem samt rekommendationer om hur man löser problemen. 

SEO Audit görs med flera olika mätmetoder och spårningsverktyg mot över 200 definierade SEO-problem.

Öka kontakter och försäljning utan dyr annonsering.


2. SEO Optimering och Reparation

I steg två går vi igenom, reparerar och optimerar hemsidan utifrån de rapporter och fel vi hittat i steg ett.

Vi justerar sökord som hemsidan innehåller, optimerar text, struktur, kopplingar till analysverktyg och ser till att hemsidan inte innehåller fel som påverkar rankingen negativt.


3. Aktiv SEO

Aktiv SEO går ut på att vi efter steg ett och steg två, följer kunden i 6 månader eller längre för att följ upp, rapportera förändringar och justera optimeringen för bäst resultat. Det innebär att vi inte bara 1. identifierar problemen och 2. fixar dem utan vi ser till att ni förbättrar er position jämfört med era konkurrenter.

Med Aktiv SEO arbetar vi med ökning av trafik, konverteringar, sökordsoptimering och kampanjer. Aktiv SEO är speciellt bra för företag som har internet som sin primära försäljningskanal och där förändringar/utveckling hos konkurrenter kan på verka den egna verksamhetens resultat.